Eerste individuele tijdrit van Miente Steensma

Na vorige week tegen een kleine teleurstelling te zijn aangelopen tijdens de ronde van Drenthe stond er afgelopen zaterdag een individuele tijdrit op het programma.WV Snits heeft deze discipline dit jaar weer opgepakt en is gaan samenwerken met Lawi van Rene Hooghiemster. 7 individuele wedstrijden staan er voor 2018 op het menu. Start wedstrijd 14:00 uur in Stavoren. Mijn starttijd zou zijn 15:36. Heren 50+……

Van Jan Terpstra geleerd dat je voor de wedstrijd begint goed moet warm fietsen en een piekmoment moet pakken. Goed, om 11:25 uur op de fiets om een tijdrit rondje, welke wij met de ploeg ook altijd rijden, te fietsen. Twee blokken van 1500 meter een piekmoment zoeken en weer naar huis. Spulletjes waren al gepakt dus douchen en half twee naar Stavoren. Mooi op tijd aangekomen en daar kreeg ik te horen dat de wedstrijd met een uur werd uitgesteld ivm dreigende waterdruppels. Van de nood een deugd gemaakt en samen met de organisator Rene een bakkie koffie gedronken en nog even met respect over pa, die toch maar even mooi met de spinningmarathon in Drachten had meegedaan, gesproken. De sanitaire stop, voor het infietsen, was noodzakelijk want de zenuwen werden nu toch wel wat meer. Mijn eerste individuele tijdrit zou met 30 minuten een feit zijn! Lekker warm kunnen draaien op de tacx die mooi naast de bus, uit de wind, stond. Met nog vijf minuten op de klok laatste voorbereidingen getroffen en naar het podium gefietst. Rugnummer 94 mocht om 16:36 uur vertrekken.

Maar hoe deel je zo’n rit nou in. Het was 9 kilometer. Begin je direct in het rood en kijk je maar waar het schip strand of begin je behouden zodat je aan het einde nog iets overhebt voor de finale met het risico dat je niet alles gegeven hebt…. Lastig, maar gewoon hard erin knallen dacht ik. Het ging ook goed hard, mooie discipline maar halverwege dacht ik ook van was ik nu maar bij de finish! Man wat ging ik kapot!!! Uiteindelijk heuvel op moeten finishen met een niet onverdienstelijk tijd van 12:55 met een gemiddelde snelheid van 42.48 kilometer per uur. In de categorie H5 zoals ze krasse knarren noemen reed ik de 7e tijd.

Werk aan de winkel maar de vorm begint er zo langzamerhand aan te komen. Op naar maandag 2e paasdag, 11:30 uur start in de ronde van Ureterp.